SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

SKIW Kennisuitwisseling Industriële Watertechnologie

iqua inspiratiedagInspiratiedag Afvalwaterzuivering in het Buitengebied - Op 19 oktober 2017 werd in Antwerpen een I-AQUA Inspiratiedag georganiseerd rond afvalwaterzuivering in het buitengebied, robuuste watersystemen en circulaire economie.

Conclusie van de dag: er is een grote nood aan demonstratieprojecten, zoals het Interregproject I-AQUA, om de komende jaren de juiste keuzes te kunnen maken bij de vervangingsopdracht in Nederland en de aanpak van afvalwaterstromen in het buitengebied in Vlaanderen. Alles kan kapot gerekend worden, durven en doen is nu noodzakelijk!

Met 128 deelnemers uit Nederland en Vlaanderen was de opkomst een groot succes. Ook de spreiding Vlaanderen - Nederland was mooi (2/3 - 1/3), wat positief heeft bijdragen aan de kennisuitwisseling over de grenzen heen.

De dag werd gekenmerkt door een plenair gedeelte met heel boeiende lezingen door enthousiaste sprekers, aangevuld door boeiende workshops waarbij alle deelnemers actief hun bijdrage konden leveren. De workshops werden creatief ondersteund door cartoonisten.  Dit alles vond plaats in een mooi kader, wat de netwerking alleen maar ten goede kwam.

Presentaties en workshops van de Inspiratiedag

Plenaire gedeelte

Workshops, met telkens een passende Vlaamse en Nederlandse inleidende presentatie:

  • WS 1 | Moeten we ons water zo vergaand zuiveren?
  • WS 2 | Centrale of Decentrale waterzuivering?
  • WS 3 | Circulaire Economie in buitengebied. Kostprijs? Wetgeving?

Organisatie: SKIW, Vlakwa en het Interreg Vlaanderen-Nederland project I-QUA (innovatieve afvalwaterzuivering in het buitengebied)

skiw 19okt